Kelas E-Learning Quizizz

5 Januari 2019 | Aktiviti Terkini

Pada Jumaat, 04 Januari 2019 telah diadakan satu Kelas E-Learning Quizizz yang telah berlangsung di Pusat Internet Felcra Sungai Ara. Kelas ini telah bermula pada jam 2.00 petang dan telah berakhir pada jam 4.00 petang. Tujuan kelas ini diadakan adalah untuk memberikan penerangan dan panduan berkaitan dengan cara menggunakan laman Quizizz dalam pelajaran terutamanya di dalam subjek bahasa melayu.

Apabila telah berjaya memasuki laman Quizizz ini, mereka boleh mencari soalan quiz dengan menaip kata kunci dibahagian carian. Pelbagai keputusan carian akan dipaparkan dan mereka boleh memilih soalan yang telah disediakan. Di laman ini juga, ianya akan memaparkan sama ada jawapan yang dijawab betul ataupun tidak.

Jika tidak, ianya akan memaparkan jawapan yang betul setelah menjawab setiap soalan yang diberikan. Di dalam kelas pada kali ini dengan tema bahasa melayu, mereka di minta untuk menjawab quiz berkaitan peribahasa, simpulan bahasa, pemahaman dan banyak lagi. Diakhir kelas ini, mereka telah berjaya menjawab soalan dalam subjek bahasa melayu dan telah memahami cara penggunaan laman Quizizz ini. Dengan menggunakan laman quizizz ini juga ianya dapat meningkatkan kefahaman merekan berkaitan subjek Bahasa melayu ini.


Berikut adalah gambar sepanjang aktiviti ini dijalankan:

Kembali Ke Atas

kembali